Pokhara - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dieuwertje Tielbeke & Edith Diepman - WaarBenJij.nu Pokhara - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dieuwertje Tielbeke & Edith Diepman - WaarBenJij.nu

Pokhara

Door: Dieuwertje en Edith

Blijf op de hoogte en volg Dieuwertje Tielbeke

18 Oktober 2007 | Nepal, Kathmandu

Hier even snel een berichtje vanuit Pokhara waar we gister zijn aangekomen na een lange busreis. We hebben nu 10 dagen vakantie, omdat er een groot feest wordt gevierd door de Nepalezen "Dashain", te vergelijken met kerstmis in Nederland. Voor de geitjes is dit feest wat minder, want die staan met tientallen in de rij, klaar voor de slacht.

De busreis was erg spectaculair, 3 ongelukken gezien, 1 bus leunde half over het ravijn, 1 had een frontale botsing en een andere bus zag er ook niet meer zo lekker uit. Ook zijn we een groep maoisten tegengekomen. Dit was achteraf helemaal niet eng, want het zijn ook gewoon mensen, maar voor ons voelde het niet zo fijn. Op dat moment stonden we (zonder reden) stil op de weg, met de deur open en de maoisten reden op motoren, met grote rode vlaggen met een ster erop, joelend voorbij.

Aangekomen in Pokhara voelde echt als het paradijs! Het is hier echt SUPER mooi!! Prachtige bergen, alles is heel groen en heel hoog in de bergen zien we de eeuwige sneeuw. Het perfecte leven dus. We gaan morgen 5 a 6 dagen trekken, dan hebben we nog 2 dagen om bij te komen ;) en per vliegtuig zullen we weer naar Boudha gaan.
Inmiddels hebben we al een deel van het sponsorgeld gegeven, de school zullen we deze week ook te zien krijgen! Dat horen jullie nog! Afgelopen zondag was de opening van de school, hier konden wij helaas niet bij zijn, omdat er nog examens waren op de Sambotta High School. In Januari zullen we zelf mee gaan helpen om de school te schilderen, maar de meubels zijn inmiddels klaar en ook de schriften hebben de kinderen al in ontvangst genomen! De voetballen uit Wythmen hebben we meegenomen, hier was Sabien (onze contactpersoon) erg blij mee!! De school heeft nu nog vakantie, maar in januari zullen we hier zeker foto's van maken! Ze zullen zolang opgeslagen worden bij Sabien. Ook zijn er 2 ballen naar Pharping gegaan, de monniken in het klooster van Jan waren hier erg blij mee!

Het zal waarschijnlijk wel even duren voor we weer op internet komen, want in Pokhara zijn de internetprijzen een stuk duurder dan in Boudha.

Oh ja! Het weer in Pokhara is echt warm!! :D We vonden het leuk om te horen dat het in Nederland al echt herfst wordt ;).

Iedereen weer hartstikke bedankt voor jullie berichtjes!! Elke keer is het weer super leuk om al die reacties te lezen! Zo blijven wij ook een beetje op de hoogte van Nederland!

Liefs vanuit Pokhara,
Dieuwertje en Edith.

• 18 Oktober 2007 - 18:13

Anny Wolterink:

Nou dames, veel plezier met jullie vakantie in Pokhara.
    Edith, gisteren heb ik mijn verjaardag gevierd samen met je vader en moeder en Jennifer en Mathieu. Zij zijn hier ook geweest en het was hartstikke leuk en gezellig.
    Lieve groetjes en geniet ervan, wees op je hoede zover van huis! Doei.

• 19 Oktober 2007 - 03:01

Marije:

Geniet van jullie welverdiende vakantie!
    Kus Marije

• 19 Oktober 2007 - 06:40

Debbie:

Hee meiden,

Heerlijk even zo'n vakantie he?! Geniet ervan en veel foto's maken! Ben erg benieuwd hoe mooi het daar is...

Lfs Deb

• 19 Oktober 2007 - 08:34

JanJaap:

He meiden, veel plezier in Pokhara en doe Sabine de groeten en als Narayan er is, doe hem dan ook de hartelijk groeten! Geniet ervan en ik ben benieuwt naar de foto's!!

Namasté!

• 19 Oktober 2007 - 13:18

Wouter:

heey
    lekkr die rat op de weg.
    frankrijkweek was wel lache
    we trouwens ook net weer van vakantie uit zeeland een weekje vakantie dus.
    maar met mij gaat alles goed nogveel plezier daar

• 19 Oktober 2007 - 15:52

Mieke:

Hey meiden!!

Wat heerlijk he zo´n vakantie tussendoor! Mooi dat het daar helemaal super is en met zo´n trekking in het vooruitzicht is dat ook niet mis zeg!
    Nou dames, geniet ervan en vooral veel foto´s maken, kunnen wij ook een beetje meegenieten vanuit herfstachtig nederland ;)

Dikke kus!

• 19 Oktober 2007 - 16:02

Lisanne:

Hee Dieuw en Edith!

Wat fijn dat jullie er even lekker tussenuit kunnen! Hier is het nu herfstvakantie geweest, vandaag de laatste dag, dus maandag mag ik ook weer aan de bak ;)

Dieuw ik hoop dat je pakketje er is als je weer terug bent! En ik ben blij om te horen dat je je verjaardag nog lekker hebt kunnen vieren! :D

Spreek je hoop ik snel weer, owja en je brief was echt super!!! Ik ben al bezig om er eentje terug te schrijven!

Dikke Kus Lisann

• 19 Oktober 2007 - 17:50

Theo Hulshof:

Mooi dat je P.inderdaad hebt gehaald zonder al te veel gedoe...
    Geniet van de komende dagen. Wij zijn weer thuis!! Groetjes...

• 19 Oktober 2007 - 21:33

Carla:

hey edith, geniet van je korte vakantie
    maandag gaan we hier weer naar school, zijn druk bezig met de bouw op school.
    als je hier weer bent weet je niet wat je ziet.
    er wordt een heel stuk aangebouwd. denk als je terug bent dat het dan wel klaar is.
    veel plezier en tot de volgende mail. groetjes carla

• 20 Oktober 2007 - 16:29

Jeffrey :

hoi edith fijne vakantie en veel plezier in pokhara en maandag ga weer naar school toe en heb ook mijn A DIPLOMA gehaalt met zwemmen groeytjes jeffrey

• 21 Oktober 2007 - 15:27

Mina Didi:

Internetprijzen zijn alleen duur in Lakeside. Aan het einde van Damside en Mahendra Pool (het centrum van de stad) kun je internetten vor 25 rupies.

• 21 Oktober 2007 - 17:34

Annie :

Wij wensen jullie vanuit een herfstig Nederland heel veel plezier en een leuke korte vakanite toe. Vallen daar ook de bladeren van de bomen???? Geniet van de vele bergen die jullie tegenkomen en maak weer leuke foto's en laat ons verrassen. Vooral niet met vreemde mannen meegaan hoor meiden!!!!!!!
    We horen weer van jullie,
    Liefs en groeten vanuit Alphen aan den Rijn

• 23 Oktober 2007 - 09:31

Louisa:

Veel plezier allebei. Geniet maar lekker van het uitzicht en even niet te hoeven werken. Leuke foto's trouwens.
    Liefs Louisa

• 23 Oktober 2007 - 21:16

Egbert:

He he eindelijk, heel veel plezier daar, en wil je ook nog een paar foto's van die super mooie slagerijen maken. groetjes uit Hoonhorst.

Dieuwertje Tielbeke

Inmiddels hebben Dieuwertje en Edith ook een post-adres doorgekregen, dus bij deze: SAMBOTTA HIGH SCHOOL ATT: Dieuwertje Tielbeke and/or Edith Diepman G.P.O. 2538 KATHMANDU, NEPAL Dieuwertje Tielbeke E-mailadres: dieuwertje_tielbeke@hotmail.com Geboortedatum: 06 oktober 1985 Edith Diepman E-mailadres: edith4de@hotmail.com Geboortedatum: 04 december 1983 Jan Janssen E-mailadres: jp_janssen@hotmail.com Geboortedatum: 19 november 1982 Neem ook een kijkje op: www.chilling.waarbenjij.nu jufinnepal.hyves.nl Stort op rekeningnummer: 121843254 Ten name van: Dieuwertje Tielbeke en Edith Diepman. Plaats: Dalfsen En HELP een school in Pokhara!!