Jungle in de Terai - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dieuwertje Tielbeke & Edith Diepman - WaarBenJij.nu Jungle in de Terai - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dieuwertje Tielbeke & Edith Diepman - WaarBenJij.nu

Jungle in de Terai

Door: Edith & Dieuwertje

Blijf op de hoogte en volg Dieuwertje Tielbeke

14 Februari 2008 | Nepal, Kathmandu

Happy Valentine's day!! Jaja...daar doen ze in Nepal ook aan! Allemaal jongens lopen met rozen op straat en van alle kanten wordt ons een "Happy Valentine's day" gewenst! Erg gezellig!

Afgelopen week zijn we in Chitwan geweest, de jungle van Nepal! In het begin van onze reis was het nog niet zeker of we hier wel heen konden i.v.m. de veiligheid, maar we hebben ons er geen moment onveilig gevoeld! Het was echt super mooi daar!
De eerste dag hebben we een mountainbike gehuurd en zijn we naar "20.000 lakes" gefietst. Hier zagen we de eerste 2 krokodillen in de rivier, mooie grote vogels en wat bambi-hertjes. Erg mooi!

De tweede dag zijn we met de kano de rivier op gegaan, gelukkig zijn we tijdens de kanotocht geen krokodil tegengekomen in het water, dit vonden we best spannend en de mist zorgde ook voor een mysterieuze sfeer.

Na de kano-tocht gingen we voor een jungle-walk!
We werden voordat we aan deze wandeltocht begonnen goed gewaarschuwd.
Zo vertelde onze gids bijvoorbeeld dat als een dier ons aan zou willen vallen, we achter een dikke boom moesten gaan staan en veel lawaai moesten maken, in de hoop dat hij daarvan schrikt en weg zou gaan...zover is het niet gekomen hoor! Maar de gids moest ons dit vertellen voordat we aan onze wandeling begonnen, want er waren wel eens gidsen en toeristen aangevallen door dieren en dit hebben ze niet overleefd zeg maar...en toen moesten wij nog de jungle in! Lekker dan of niet?! Hahaha...
Maar het was wel tof!! Viel heel erg mee hoor, was helemaal niet zo spannend allemaal, in het begin even, maar als je eenmaal loopt valt het wel mee. Die dieren doen niet zoveel eigenlijk. We hebben heel dicht bij krokodillen gestaan, paar meter er vanaf, maar uit angst gleden ze het water in.
Super mooi! De dieren zijn eigenlijk banger voor ons dan andersom. Ook hebben we tijdens de jungle-walk verschillende vogels, apen en hertjes gezien...helaas hebben we niet oog in oog gestaan met tijgers en/of neushoorns.

Hierna vervolgde onze dag met een jeepsafari door de jungle en EINDELIJK zagen we onze neushoorns! Een mannetje en later nog een vrouwtje (aldus de gids, want zelf konden we het verschil niet echt zien...)
We zijn naar een krokodillen centrum geweest, hier zagen we nog veel meer krokodillen van dichtbij, alleen nu zat er een hek tussen, dus iets minder spannend. Ook zagen we hier een tijger, dit was een wees en werd in dit krokodillen centrum opgevangen (klinkt wel logisch toch? ;)).

Dag 3 zijn we op de rug van een olifant de jungle ingegaan! Ontzettend mooi! Tijdens deze tocht hebben we ook weer 2 neushoorns gezien, een moeder en een baby neushoorn. Ook hebben we wat apen gezien. De natuur is heel apart, maar erg mooi!

Dag 4 in Chitwan zijn we naar een "Elephant Breeding Centre" gefietst. Een beetje jammer was dat het erg laat open ging en toen wij er waren alle olifanten, op 1 na, de jungle in waren. Maar met deze ene olifant hebben wij ons ook goed vermaakt hoor! We hebben'm koekjes gegeven en hij brak nog uit z'n kooi zeg maar, dus hij liep vrij rond wat het voor ons wel weer iets spannender maakte! Deze olifant was de enige die niet de jungle in was, omdat hij oud en zwak was.

De volgende ochtend zijn we (nadat we van het hotelpersoneel een bloemetje met een kaartje en een tika op ons voorhoofd kregen voor een goede en veilige reis :D ) vertrokken naar Pharping, het klooster waar we onze spullen hadden opgeslagen. Hier hebben we de nacht doorgebracht en de volgende ochtend wilden we met AL onze bagage (en dat is nogal wat!) terug naar Kathmandu, maar een monnik vertelde ons dat dit niet mogelijk was i.v.m. een strike in Kathmandu. Het bleek erg gevaarlijk en extra duur om met een taxi naar Kathmandu te gaan, ze zouden stenen gooien naar de rijdende vervoersmiddelen. We zouden het even aanzien... Gelukkig konden we aan het einde van de middag toch naar Kathmandu en hier aangekomen, wist niemand iets van een strike...heel apart dus, maar goed, veilig en wel aangekomen zitten we nu in een hotel voor 1 euro p/p per nacht! :D

Oh ja, voor Chitwan zijn we naar Lumbini geweest, de geboorteplaats van Boeddha. Erg veel verschillende tempels bezocht, heel mooi!! We wilden eerst overnachten, maar door het verven liepen we qua planning een paar dagen achter, dus we dachten we kunnen ook 's nachts reizen...Waren we mooi een dagje eerder in Chitwan :D.

Vandaag hebben we een aantal mensen wat foto's gegeven in Boudha, waaronder een stel oudere mensen van een winkel waar we altijd kwamen in de tijd dat we op Sambotta les gaven. Ze wilden graag dat we maandagochtend nog even langskwamen, dan konden ze ons een tika geven voor een goede veilige vlucht. Dit leek ons niet echt handig, morgen gaan we toch nog weer naar Boudha om dag te zeggen op Sambotta, dus we hebben beloofd morgen langs te komen en een kopje thee te drinken. Dan krijgen we een mooie rode stip op ons voorhoofd voor alvast een veilige en goede terugreis! Dit zegt wel genoeg over de Nepalese cultuur toch? Zo gastvrij en vriendelijk!

Dit is het laatste bericht vanuit Nepal. Als wij weer in Nederland zijn, zullen we zo snel mogelijk foto's op de site plaatsen van de school in Sedi Bagar waar ontzettend veel mensen ons mee geholpen hebben door te sponsoren! Bij deze nogmaals hartelijk dank voor iedere bijdrage!! We hebben veel mensen blij kunnen maken met de hulp vanuit Nederland!

Tot snel!! We kijken er enorm naar uit om iedereen weer terug te zien!! Het halve jaar is echt voorbij gevlogen!

Liefs,
Dieuw en Edith
(Dipa en Sita=onze Nepalese naam inmiddels!)

• 14 Februari 2008 - 15:57

Anny Wolterink:

Hi Edith,
    Nu het einde van jullie indrukwekkende reis in zicht is, hebben jullie toch heel wat mooie ervaringen erbij gekregen.
    Zo ontzettend veel gezien en beleefd. Ook nog de vele dieren die wij hier alleen maar van de plaatjes en de dierentuin kennen. Echt geweldig.
    maar ik wil je vertellen dat wij ook wel veel nieuwe ervaringen hebben opgedaan de afgelopen week.
    Ik ben o.a. samen met je ouders op wintersport geweest. En dat was ook "donders" mooi.
    Je vader en je moeder op de ski's en skiles, echt een hele belevenis.
    En wat een doorzetters: zowel je vader maar ook zeker je moeder. Met vallen en opstaan heeft zij met een flink portie doorzettingsvermogen zich het skien eigen gemaakt en dat ging werkelijk geweldig goed.Ria en Herman hebben er echt zoveel plezier aan beleefd dat wij er samen van hebben kunnen genieten.
    Het is niet niks om op je bijna 60ste nog skien te leren. Het is natuurlijk niet gemakkelijk, de veerkracht wordt een beetje minder maar daar was bij je ouders niets van te merken. Ze hebben het hartstikke goed gedaan. Iedere dag maar weer. Op onze laatste vakantiedag hebben we buiten de skiles om, nog een uurtje met elkaar kunnen skien en echt ik was helemaal verbaasd hoe goed je ouders in 6 dagen het skien hebben geleerd. Petje af voor Ria en Herman!!!!!
    Ik hoop dat we nog eens een keer met elkaar een wintervakantie mogen hebben.
    Ria vertelde mij dat ze de vakantie van haar leven heeft gehad en dat wil heel wat zeggen,toch!!!
    Nu Edith, wij hopen dat je ook mag genieten van een hele goede terugreis en dat je veilig weer in Dalfsen komt.
    Dan zullen we met hartelust je verhalen beluisteren.
    Goede reis en lieve groetjes van Jasper
    met gipsbeen, Lonneke en Anny. Knuf.

• 14 Februari 2008 - 16:06

Thomas:

Hey Zusje!!

Dat klinkt wel spannend hoor, met je beesten daar. Wel leuk dat je weer naar Nederland gaat, dan schelen we nog maar 10.000 km ofzo. Ik heb met snorkelen ook een paar vissen gezien en dat was ook harstikke spannend want ze waren met heel erg veel dus dat was wel een levensbedreigende situatie.

Nou ik ga nog ff verder met de arbeid, geniet nog maar lekker van de laatste dagen.

Groetjes van je kleine grote broer.

LEKKER SCHREEUWEN! JAA!

• 14 Februari 2008 - 16:13

Leonie:

Hoi juf edith
    was het daar niet eng met de krokodillen?
    moest je ook hard schreeuwen?
    tot gauw
    ik mis je heel erg
    doei van leonie

• 14 Februari 2008 - 19:55

Mieke:

ha lieve meiden!
    zozo, echte survivalaars zijn jullie zeg!! oog in oog met die wilde dieren en dan de goed bewapende begeleiding :P echt super om te zien lijkt me, ben erg benieuwd naar de resultaten van vele kodak-momentjes ;) Nou, nog een weekendje en dan zijn jullie weer gezellig in ons midden! Dieuw al wensen voor het eten dinsdag ;)? stampotje of zow of toch liever patat en kaassouflé??? Nou, tot dinsdag en alvast een hele goeie terugreis! Succes met het afscheid nemen van iedereen daar!!
    Een dikke kus vanuit wythmen!

• 14 Februari 2008 - 22:24

Ina Van Lenthe:

Wat een geweldige ervaringen hebben jullie opgedaan.Wauw... echt super,dit pakt niemand af.Zoiets is echt niet te betalen.( psst..ben best wel een beetje jaloers)Geniet nog even en ..Edith wanneer je weer bij ons op de Langewieke komt ben ik heel erg nieuwsgierig naar alle verhalen foto`s enz. en bedankt dat we op afstand mee mochten genieten.Groetjes Ina

• 15 Februari 2008 - 06:35

Sandra Dijsselhof:

Há Edith,
    Alvast een goede reis terug met een koffer vol spullen en een hoofd vol herinneringen. Deze ervaring pakt niemand je meer af. Ben erg benieuwd naar de foto's.
    Kom je gauw langs op De Langewieke? De koffie/thee staat klaar.
    Ook Dieuwertje een goede reis terug.

Groetjes Sandra

• 15 Februari 2008 - 13:10

Pa-Herman Ma-Ria:

Hey meissies,

Nog even en dan is het zover.
    We kunnen haast niet wachten, om jullie terug te zien.
    Natuurlijk hebben we elkaar veel te vertellen. Over en weer is er heel wat gebeurd in een half jaar.

Jammer, dat Mathieu net naar India is als jij thuiskomt..en Thomas op Curacao..
    Maar gelukkig komt er èèn van de Diepmannetjes weer thuis.
    Hiep, Hiep, Hoera!!!

Aangezien we niet meer zullen msn-nen willen we jullie bij deze een hele goede en veilige terugreis wensen.

See you soon and take care!!

Tot(nu wel hééél) gauw...

• 15 Februari 2008 - 14:50

Herma Kloosterman:

Wat een mooi verslag weer, erg spannend. We zullen je verhalen straks nog missen. Edith en Dieuwertje wij willen jullie een hele goede reis toewensen en hopen jullie weer in Dalfsen te zien.

Groetjes Jan Herma Elyan Marlon en Annemiek.

Oo nog even Marlon heeft vorige week woensdag haar rijbewijs gehaald.
    Zij en wij natuurlijk ook zijn hier erg blij mee, {voor de 2e keer}.

• 15 Februari 2008 - 17:29

Maartje:

heej alles goed daar !?
    nou ik ben inied geval heel benieuw hoe julie het hebben gehad !
    en ik vind het ook heel ergl euk dat jullie weet thuis komen alle verhalen horen:d
    nou ik zie jullie dan dinsdag!
    doei en geniet er nog heeeeeeeeeeeellllllllllllll veel van de laatste paar daagjes;)
    xxx maartje

• 16 Februari 2008 - 15:48

Marije En Jos:

Wat een avondturen! wel gaaf hoor!!
    Goede reis terug!
    Horen natuurlijk graag alle verhalen en zien graag de foto's
    Dikke kus

• 21 Februari 2008 - 21:47

Annie:

Hoi Edith en Diewertje,

Ik wil jullie bij deze heel hartelijk bedanken voor de vele leuke verhalen die we van jullie hebben ontvangen. Ik denk dat zo'n half jaartje je leven toch behoorlijk heeft verrijkt. Misschien hebben jullie de smaak te pakken en doen dit kuntstje nog een keer. Heel erg bedankt en wij wensen jullie een goede terugreis toe. Tot in het Netherlands Ladies

• 23 Februari 2008 - 18:11

Arnoud &Danielle:

Hallo dames!
    Welkom thuis! Ben erg benieuwd naar jullie foto's! Wie weet een power-point presentatie op de familiedag?
    Groetjes!