Gelukkig nieuwjaar! - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dieuwertje Tielbeke & Edith Diepman - WaarBenJij.nu Gelukkig nieuwjaar! - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dieuwertje Tielbeke & Edith Diepman - WaarBenJij.nu

Gelukkig nieuwjaar!

Door: Edith & Dieuwertje

Blijf op de hoogte en volg Dieuwertje Tielbeke

03 Januari 2008 | Nepal, Kathmandu

2008!!

Hier weer een berichtje vanuit Boudha.
We hebben inmiddels ons laatste schooldagje bij Sambotta gehad, kerst gevierd (en hoe!?!) en zijn het jaar 2008 ingegaan!
We wensen iedereen natuurlijk een geweldig mooi 2008!!

Zoals jullie waarschijnlijk wel zullen weten, wordt er door de Nepalezen geen kerst gevierd. Vandaar dat wij met kerst ook gewoon voor de klas stonden.
Maar WIJ hebben kerst hier wel gevierd!
Het ging zo...

Kesang kwam ons vertellen dat hij en Sangeeta ons een etentje wilde aanbieden, aangezien we bijna zouden vertrekken van Sambotta. We konden kiezen: uit eten met kerst of met oud&nieuw.
Aangezien we al in de planning hadden om met oud&nieuw in Thamel te gaan stappen, leek het ons een beter idee om met kerst uit eten te gaan. Diezelfde avond (kerstavond) zouden we om 6 uur van ons huis opgehaald worden. We hadden verwacht dat we met ons vieren uit eten zouden gaan, maar de 2 dochters van Kesang en Sangeeta en vrienden van hen gingen ook mee. Daar zaten we dan, in het busje op weg naar een restaurant in Kathmandu. Eerst gingen we naar het "Himalaya hotel", er werd even gekeken, maar nee, dit hotel was niet goed genoeg. Er speelde een 'saai' orkest, hoorde we. Dit hadden we nooit verwacht, het hotel was niet goed genoeg en het was er nog wel zo mooi!! Buiten hingen allemaal kerstlichtjes, maar goed.
We reden door op zoek naar een ander hotel. Het volgende 5-sterrenhotel waar we kwamen, werd goedgekeurd. We reden een enorme inrit op en zagen overal lichtjes en 'merry christmas' borden. Super!! Zoiets hadden we nog nooit in ons leven gezien. Het leek 'Hollywood' wel!! We zaten gelijk helemaal in de kerstsfeer. Overal stonden kerstbomen, er liep een kerstman rond, we zagen sneeuwpoppen, een kinderkoortje was kerstliedjes aan het zingen en overal waren lichtjes en kaarsjes! Nadat we in 'Casino Nepal' geweest waren, kwamen we in de eetzaal, deze was prachtig versierd, we hebben hier een heerlijk 'lopend buffet' gehad.
Vooral het 'nagerecht' viel erg in de smaak bij ons! Een bandje speelde muziek, wat ook erg gezellig was. We hebben dan ook nog lekker even gedanst!
We hadden nooit verwacht dat er naast de enorme armoede in Nepal, ook zoveel rijkdom is...

De volgende dag stonden we een beetje moe voor de klas weer te oefenen met de kinderen. 's Avonds (1ste kerstdag) besloten we om weer heerlijk uit eten te gaan. We vroegen onze lieve onderbuurvrouw of ze een leuk restaurant kende en ze zei dat we naar het 'Tara hotel' in Boudha moesten gaan.
Hier eenmaal aangekomen schrokken we weer van de enorme luxe! Het was een enorm hotel! Met een supermooi zwembad in de tuin. Hier hebben we weer een heerlijk 'lopend buffet' gehad, waar we ons behoorlijk vol gegeten hebben!!

Op tweede kerstdag zijn we samen met Jan in Kathmandu uit eten geweest. Hier heeft Jan ons zijn mooie foto's van zijn trekking laten zien. We hebben dus, zelfs in Nepal, de kerst 3 dagen goed gevierd!!

Zaterdag was het parent's day. De belangrijke dag was aangebroken. Voor ons was het ook de laatste schooldag bij Sambotta. Er stond een enorme tent op het schoolplein met een mooi podium. Hierop werden alle 'ingestudeerde stukjes' van de leerlingen aan de ouders getoond. Het lied 'I went to school one morning' wat wij de afgelopen tijd aan 1 stuk door (erg saai!) met de nursery hadden geoefend ging erg goed. De ouders vonden het zo leuk dat de nursery op verzoek aan het eind nog een keer mocht optreden!! Erg leuk! Ons Nepalese lied (met de leerkrachten) ging ook goed. We kennen het eerste couplet al uit ons hoofd!! ;)
Nadat deze dag afgelopen was, hebben we met alle leerkrachten gezellig op school gegeten en iedereen een fijne 'winter holiday' gewenst!

Onze vakantie begon niet super...
Edith's telefoon was de eerste week in Nepal al kwijtgeraakt en nu was het helaas ook mijn beurt. Tijdens parent's day is mijn telefoon ook verdwenen. Nu zijn we dus beiden 'mobielloos'!

Oud&nieuw hebben we goed gevierd hier!
We hadden maandag om 5 uur met Jan bij onze 'meetingpoint' (de witte toren in Sundara, KTM) afgesproken. Na onze spullen in het hotel (Down town) achtergelaten te hebben en een vlugge, KOUDE douche genomen te hebben, vertrokken we naar het 'Yak en Yeti hotel'. Hier draaide een DJ en konden we onbeperkt eten en drinken. Om 12 uur precies vielen er in de danszaal allemaal ballonnen naar beneden. We hebben het hier erg gezellig gehad, alleen jammer dat er zo enorm veel vervelende dronken mensen rondliepen. Hierna zijn we Thamel ingegaan. Hier hebben we lekker gefeest. We zijn verschillende kroegjes ingeweest en kwamen zelfs bekenden uit Nepal tegen!
Erg gezellig dus! Uiteindelijk lagen we de volgende ochtend om half 7 in bed.
Oud&nieuw was dus geslaagd hier!

Nog een kleine 2 maanden en dan komen we 'die' kant weer op. We hebben veel zin om jullie weer te zien, maar we gaan eerst nog even heerlijk van onze vakantie genieten!! En natuurlijk gaan we in Sarangkot de basisschool verven. We staan nu op het punt om naar het klooster in Pharping (waar Jan zit) te vertrekken voor een aantal dagen.
We zijn benieuwd hoe het leven in een klooster zal zijn!

Bedankt voor alle 'kerst/oud&nieuw wensen' en 'De Langewieke' bedankt voor jullie sponsorbedrag. Fijn dat jullie zo'n leuke actie hebben opgezet, het geld komt hier zeker goed terecht. We laten weten en zien wat er mee gedaan is!

Liefs vanuit Boudha,
Edith en Dieuwertje.

• 03 Januari 2008 - 09:22

Louisa:

Hoi Edith en Dieuwertje,

Een Gelukkig Nieuwjaar!! Groetjes ook van Carla (moeder van Leonie Veldhuis)ze las dit bericht met me mee op het werk...

Super dat er zoveel aandacht is besteed aan Kerst en mooi dat jullie zo'n geweldig oud en nieuw hebben gevierd.

Geniet maar van de vakantie en succes met verven!! Maak er maar wat moois van.

Kus Louisa

• 03 Januari 2008 - 09:28

Rien En Riky:

Hoi Edith,

Allereerst wensen we jou en uiteraard ook Dieuwertje een heel gelukkig 2008. Het is weer een uitgebreid en indrukwekkend verhaal.
    Dat is nog eens een manier om oud en nieuw te vieren: met ballonnen. Wel even wat anders dan vuurwerk. Trouwens hier was ook nauwelijks vuurwerk te zien door de mist.
    Geniet nog even van jullie vakantie en succes met het verven.

Rien en Riky

• 03 Januari 2008 - 10:35

Hanna Mai:

Ha meiden!
    Jullie ook een gelukkig nieuwjaar!!Klinkt inderdaad erg gezellig zoals jullie alle feestdagen daar gevierd hebben :) En nu zeker ook wel blij dat de vakantie aangebroken is?
    Ik zit alweer fijn in mn dikke trui bij de kachel... haha.
    Geniet er nog lekker van en doe ze de groetjes in Pharping!
    Heel veel plezier nog!!

Liefs Hanna Mai

• 03 Januari 2008 - 11:55

Theo:

Voor jullie een heel goed 2008! Met veel ervaringen rijker een prachtig jaar!
    Hartelijke groeten ook voor Kesangeeta!

• 03 Januari 2008 - 12:15

Thomas En Ellen:

Hai Edith en Dieuwertje

Jullie ook een gelukkig nieuwjaar!! Leuk om te lezen dat jullie een fijne kerst en oud&nieuw hebben gehad. In NL was kerst en oud&nieuw erg gezellig, maar helaas weer geen sneeuw met kerst :P
    Veel plezier nog in deze laatste 2 maanden!

Liefs Thomas en Ellen

• 03 Januari 2008 - 12:46

Paul En Elly Salari:

Een heel gelukkig nieuwjaar gewenst.
    Nog 2 mooie maanden toegewenst - geniet er met volle teugen van.
    groeten
    Paul en Elly

• 03 Januari 2008 - 15:33

Jess En Wess:

dag meiden!
    allebei nogmaals een heeeel gelukkig, gezond en liefdevol 2008 gewenst!! wat fijn dat jullie m zo goed ingeluid hebben ;) haha. en nu gaan genieten van alle mooie dingen die jullie gaan zien en doen! geluk hebben jullie de school goed kunnen afsluiten, dus nu fijn jul vakantie vieren!!! geniet ervan, tot over 2 maandjes.. leuk!
    kus

nog veel plezier.

• 03 Januari 2008 - 16:52

Veronica Peters:

Hallo Edith en Dieuwertje,

Een heel gelukkig Nieuwjaar voor jullie!!!
    En ik hoop dat de laatste 2 maanden ook leuk zal zijn, zonder al te gekke dingen of tegenslagen. Veel succes met jullie opknapbeurt van de school, en ook een fijne vakantie!!!!

Groetjes, Veronica van "de Langewieke".

• 03 Januari 2008 - 17:53

Mina Didi:

Ik kan mij voorstellen dat als je in Boudha zit wel even raar opkijkt als je een 5 sterren hotel binnenkomt. Ik heb ze allemaal bezocht toen ik 8 maanden in Kathmandu woonde. Gewoon binnenlopen,vragen of je een kamer mag zien en wat drinken aan de bar.
    Als je het allermooiste hotel wilt zien:
    Dwarika's. www.dwarikas.com
    Je weet niet wat je ziet! Het is een paleis in Newari stijl.Je kunt gewoon naar binnen en in de mooiste bar van Nepal wat drinken.
    Weer eens wat anders als Thamel!

• 03 Januari 2008 - 18:34

Mieke:

Ha meiden! wat mooi dat jullie de feestdagen goed beleefd hebben en er een mooi feestje van hebben gemaakt samen met de nepalezen ;) leuk om te lezen...en leuk dat de parents day geslaagd is en het dan nu eindelijk holiday time is!!! Lekker van genieten die laatste maandjes, wel nog ff hard klussen uiteraard, maar gaat vast helemaal goedkomen! Nou dames, geniet van jullie laatste weekjes daar en februari komt al in zicht!:)

Dikke kus!

• 03 Januari 2008 - 23:06

Carla:

namaste edith en diewertje.
    gelukkig nieuwjaar en gezondheid en geluk voor 2008!!!!!!
    te gek dat jullie zo gezellig kerst en oud en nieuw gevierd hebben!
    geniet van jullie vakantie en ik hoop dat de school daar mooi opgeknapt wordt door jullie!!!!
    morgen gaan we op school de boel verhuizen en het nieuwe gedeelte in gebruik nemen.
    al het bouwstof weg poetsen, is ook wel nodig!!!
    maar het is ook wel nodig!!!!
    tot gauw,
    groetjes carla

• 04 Januari 2008 - 09:22

Marloes:

Gelukkig nieuw jaar!!!

• 06 Januari 2008 - 13:16

Linda Lorkeers:

Hoi dieuwertje en Edith!

gelukkig nieuwjaar! verhalen van jullie zijn echt super. Was bij de inzameling op de langewieke. In de kerk. Wist niet dat het in eerste instantie voor jullie was. echt geweldig!
    Geniet nog van de komende tijd en tot snel

liefs linda

GROETJES

• 13 Januari 2008 - 12:33

Jolien:

Heej meiden..
    Zo te lezen, vermaken jullie je nog steeds prima in Nepal!! Kan ook niet anders hahah!!
    Geniet nog maar even goed van de Dahl Baht, want ik krijg het hier in Nederland maar niet voor elkaar om zulke lekker Dahl te maken als op Sambotta haha..
    Doe Kesang en Sangeeta en natuurlijk alle andere leraren op school de groetjes van mij.. En zeg maar tegen Jioty dat ze de kinderen een dikke knuffel van me moet geven... ahhh mis Nepal echt!!
    Kuz Jolien (jolien44@hotmail.com)