Onvoorspelbaar Nepal... - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dieuwertje Tielbeke & Edith Diepman - WaarBenJij.nu Onvoorspelbaar Nepal... - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dieuwertje Tielbeke & Edith Diepman - WaarBenJij.nu

Onvoorspelbaar Nepal...

Door: Dieuwertje & Edith

Blijf op de hoogte en volg Dieuwertje Tielbeke

23 December 2007 | Nepal, Kathmandu

Vrijdag werd even geregeld dat we het derde uur een vergadering hadden...dit gebeurt wel vaker dat we dat 's ochtends even te horen krijgen en soms worden we gewoon uit de klas gehaald en heb je op dat moment een vergadering. De kinderen uit de hogere groepen passen dan op de kinderen uit de andere groepen.

Uit de vergadering kwam dat IEDEREEN zaterdag naar school moest (normaal zijn we altijd vrij op zaterdag.) nu moest iedereen naar school om te oefenen voor Parent's day, want het is mogelijk dat er een strike komt van 3 dagen.
Zaterdag vertrok Hanna Mai weer naar Nederland. We hebben het erg gezellig met haar gehad en hadden haar eigenlijk uit willen zwaaien op het vliegveld, maar aangezien we school hadden ging dit helaas niet lukken...

Ook hoorden we tijdens de vergadering dat we vandaag een generale repetitie zouden hebben voor Parent's day, dit hebben we afgelopen woensdag ook gehad, maar nu zouden we MET de aankleding doen.
Wij moesten na schooltijd dus als een gek alles afmaken hiervoor!
Zo onvoorspelbaar allemaal, wij dachten we hebben nog ruim een week de tijd...viel een beetje tegen dus...
Uiteindelijk hebben we alles op tijd afgekregen en nu bleek dat de generale repetitie vandaag niet eens doorging!!

Stiekum hopen we dat de strike doorgaat, dan zijn we in elk geval met kerst vrij!! :D

Verder was er een tijdje terug tijdens een vergadering een discussie over de kleding van 3 meisjes op school. Tijdens het "Fete" evenement mochten de kinderen in vrijetijdskleding naar school komen i.p.v. in hun uniform.
Wij vonden dat de 3 meisjes die in de vergadering besproken werden er gewoon modern uitzagen: spijkerrokje, legging eronder, shirtje erboven (geen blote buik ofzo), haren in laagjes, beetje omhoog..., gewoon zoals je in Nederland ook wel zou zien. Dit kon absoluut niet en het was geen reclame voor de school. Wat moesten ze hier nu aan doen. Ook aan ons werd gevraagd wat ze hier nu mee moesten en hoe er in Nederland met zulke problemen omgegaan werd. Wij begrepen het probleem op zich wel in deze cultuur, maar zeiden dat het in Nederland geen probleem was als de kinderen er zo bij lopen.
Uiteindelijk is er eerst met de meisjes gepraat en vervolgens zouden de ouders gebeld worden, want Sambotta High School mocht toch echt geen "Punkschool" worden!

Verder hebben we geen nieuws eigenlijk...we houden jullie op de hoogte wat de strike betreft en onze kerstdagen! :D

WIJ WENSEN JULLIE ALLEMAAL HELE FIJNE FEESTDAGEN EN OOK ALVAST ALLE GOEDS VOOR HET NEUWE JAAR!!

• 23 December 2007 - 12:53

Veronica Peters:

Je blijft je verbazen over het grote cultuurverschil.Ik ben dan ook heel benieuwd wat jullie van Nederland zullen vinden als jullie terug zijn.
    Maar eerst nog Kerst In Nepal. Vast ook heel anders; misschien zelfs wel werken.
    Ik wens jullie een fijne Kerst met warmte,gezelligheid en lieve mensen om je heen.
    Groeten, Veronica van "de Langewieke".

• 23 December 2007 - 13:32

Maartje:

heej dames alles goed daar.
    Zo te horen wel ...
    hier in nl is ook alles goed virjdag en zaterdag was de ijsbaan in wijthem nog open ik heb geschaatst met douwe wouter mieke mathijs enz..
    en ik heb ook nog achter de koek en sopie gestaan (bar/kantine):D
    vandaag zondag is ie niet open gegaan was geen goed ijs meer wel jammer..
    maar echt leuk om het allemaal te lezen wat jullie meemaken..
    ik ben vandaag ook nog naar de film geweest ging over blinde kinderen die een berg gingen beklimmen naast de mounteverst was mooi.
    nou nog fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar zowieso.
    vieren ze dat trouwens ook daar in nepal?
    en kerst?
    nou ja doei kus maartje.

• 23 December 2007 - 15:05

Carla:

Hoi Edith en Diewertje,
    Wij wensen jullie FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GOED BEGIN VOOR 2008!
    Hoop dat de kaart van Leonie op tijd bij je is!!!
    Groetjes Carla;) Hans:)Leonie:D
    Super leuk om elke keer je berichten te lezen!
    DOEI!!!!

• 23 December 2007 - 16:49

Anny:

Hi Edith,
    Het verhaal van de 3 meisjes die zich modern kleden, deed mij denken aan mijn lagere schooltijd.In die tijd waren er nog geen lange broeken voor meisjes/vrouwen. Toen die in de mode kwamen, zat er bij mij 1 meisje in de klas die met een lange broek op school kwam. Zij werd naar huis gestuurd om andere kleren aan te trekken of een rok OVER de lange broek. Dat was wél toegestaan.Ook weet ik nog dat je niet met blote benen naar school of kantoor mocht. Je moest altijd panty's aan al was het nog zo warm.
    Tegenwoordig is het bijna ondenkbaar dat zoiets zelfs in Nederland aan de orde is geweest.Nogmaals fijne feestdagen en veel gezondheid in 2008. Geniet nog maar van alles wat op je pad komt omdat je nu de dagen al aan het aftellen bent. Voor je het weet woon je weer in Dalfsen.
    Lieve groetjes Anny Wolterink

• 23 December 2007 - 17:48

Sandra Dijsselhof:

Edith en Dieuwertje,
    Fijne feestdagen daar in Nepal en een goed uiteinde!
    Groetjes Sandra

• 23 December 2007 - 18:15

Henk & Anneloes:

Hey daar,voor jullie beiden:
    hele fijne feestdagen en een heel gelukkig 2008!!!!!!!!!!
    Liefs Henk & Anneloes

• 23 December 2007 - 18:19

Jo En Helma:

Hallo Edith en Dieuwertje

Wij wensen jullie samen heel fijne kerstdagen en een heel mooie jaarwisseling en natuurlijk alle goeds in het nieuwe jaar.
    Dieuwertje nog bedankt voor je mooie kerstkaart.

Groetjes uit Nijverdal

• 23 December 2007 - 18:41

Marloes:

Fijne Kerstdage en een Gelukkig Nieuw Jaar!!

• 23 December 2007 - 19:31

Fam. Vulkers:

Hoi Edith en Dieuwertje,
    We wensen jullie fijne vrije! kerstdagen (is er wel iets christelijks in de buurt?) en een gelukkig (ook dus christelijk) Nieuwjaar.
    Bedankt voor je kaart, Edith, prachtige stupa.

• 24 December 2007 - 17:28

Mieke:

Hey lieve dames!!

Hierbij wens ik jullie hele fijne feestdagen en een goeie jaarwisseling! Maak er wat gezelligs van met zijn beiden en de mensen om jullie heen!

Op naar 2008!!

En succes met jullie laatste weekje en de parents day!

Dikke kus Mieke

• 25 December 2007 - 12:56

Familie Lommers:

Hallo Dieuwertje,
    Hele fijne kerstdagen hier vanuit Raaltje toegewenst. Heel leuk dat je ons een kaart hebt toegestuurd! Direct heb ik op 20 dec. een brief teruggestuurd, ik hoop dat je hem nog voor je aan je vakantie begint krijgt. Die van jou heeft er 11 dagen over gedaan, dus het moet net kunnen lukken.
    Groetjes uit Raalte,
    Annet, Henk
    Monique, Gerard, Dylon, Bryan, Dyon
    Robert, Nienke en ...

• 25 December 2007 - 14:50

Bennie En Ria:

hoi, we wensen jullie fijne kerstdagen en een goed 2008. bedankt voor de prachtige kaart.Veel groeten van Bennie, Ria, Jeroen en Evelien.

• 25 December 2007 - 18:29

Jos En Annie:

Dag Dieuwertje en Edith

Dieuwertje bedankt voor jouw mooie kaart.
    We volgen alles via deze site en het ziet er naar uit dat jullie hele bijzondere dingen meemaken en er samen flink van genieten.

Fijne dagen gewenst en een te gekke jaarwisseling met veel knallend vuurwerk.
    Als ze dat daar hebben natuurlijk.
    En nog heel veel goeds voor 2008.

Groetjes van Jos en Annie

• 25 December 2007 - 20:19

Louisa:

Heeey Meiden,
    Vanuit Nederland wensen ik jullie daar ook een heeele fijne Kerst!!
    Ik ben benieuwd hoe het daar wordt gevierd, óf het gevierd wordt en hoe..

Gelukkig ... weer geen Flappie op tafel :) Wel pepersaus over de rollade.
    De Fletcher-groep is ook nog compleet ;)

Fijne Kerst!!

Liefs Louisa

• 25 December 2007 - 21:05

Ina Van Lenthe:

Hallo,Edith en Dieuwertje.Ik wens jullie hele fijne Kerstdagen en een super goed 2008.Wat geweldig leuk dat we kunnen meegenieten van jullie avontuur.Wat een super ervaring en uitdaging.Groetjes Ina

• 26 December 2007 - 11:39

Jeffrey Kosse:

hoi edith en diewertje fijne feest daage en gelukkig nieuwjaar en een fijne 2008 toegeweest en veel plezier in nepal en in jullie school en gaan jullie ook nog vuurwerk afsteken en oliebollen eten met oud en nieuw groetjes jeffrey":)

• 26 December 2007 - 13:59

Louis En Betsie:

Hallo Dieuwertje,
    Hartelijk dank voor de mooie kaart,
    natuurlijk hebben we nog nooit een kaart uit Nepal ontvangen, leuk dat je zo ver van ons aan ons denkt dat maakt het extra speciaal.
    Het is niet met ons landje te vergelijken wat jullie daar allemaal meemaken dat moet je echt met eigen ogen zien denk ik.
    Voor jullie nog een fijne 2e kerstdag en natuurlijk een heel bijzondere jaarwisseling.
    Tot 2008!

Louis en Betsie.

• 27 December 2007 - 08:58

De Langewieke:

Hallo Edith en Diepwertje,

Tijdens de kerstviering van De Langewieke is er een deurcollecte gehouden voor jullie goede doel. Dit heeft een bedrag van € 240 opgeleverd.
    Ik heb vandaag dit bedrag overgemaakt op de bekende rekening. Ik weet zeker dat jullie er nog een goede bestemming voor weten. Laten jullie nog een keer aan ons horen wat je met het geld gedaan hebt? Of nog beter kom het zelf een keer aan de kinderen van De Langewieke vertellen. Ik wens jullie een goede jaarwisseling.

Namens alle kinderen, ouders en leerkrachten, Jan Lammers.

• 31 December 2007 - 12:18

Louisa:

HI Edith & Dieuwertje,

Ik dacht voor de drukte op het net ivm de jaarwisseling wil ik jullie nu al een heel goed uiteinde wensen en in het nieuwe jaar:

Veel klusplezier op de school en natuurlijk een behouden vlucht terug naar Nederland.

Geniet nog ff!!! :D

Liefs Louisa

• 31 December 2007 - 20:26

Hanny:

Voor jullie allemaal een heel gelukkig en gezond 2008.

• 01 Januari 2008 - 14:17

Annie & Herman:

Lieve Edith!
    Wij wensen je veel geluk liefde en gezondheid in het nieuwe jaar.
    Hartelijke groeten:
    Herman Annie, Arjan Sandra.

• 01 Januari 2008 - 14:37

Annie En Jan:

Lieve meiden,

Wij wensen jullie heel veel wijsheid, gezondheid,liefde,spiritueel,cultureel en een voorspoedig 2008 toe. Geniet nog deze 2 maandjes van avontuur dames, want het is zoooooooo voorbij.

Liefs,

• 01 Januari 2008 - 15:57

Mieke:

Dames, een heel gelukkig en gezond 2008 gewensd, was het stappen in Thamel nog leuk?? vast wel!Nou, tot in februari,dikke kus!

• 11 Januari 2008 - 13:26

Miranda:

Al het goeds voor 2008 toegewenst!!!

Lars, Miranda en Manon vd Vegt