Weer een nieuw berichtje
Door: Edith en Dieuwertje
Blijf op de hoogte en volg Dieuwertje Tielbeke
18 September 2007 | Nepal, Kathmandu
Maar we maken ook veel mooie dingen mee, gelukkig!! Zo is hier de women's day geweest. Op deze dag dragen alle vrouwen rode kleding en bidden vrouwen voor een goede man. Een erg bijzondere dag dus!
De dag voor women's day kregen we tijdens een schoolvergadering allemaal een cadeautje van Sangeeta. Hierin zat een tika (sticker voor op je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen), heel veel rode armbanden, nagellak en een haarknip). Allemaal rood of roze! 's Ochtends hebben we ons dus lekker lopen optutten, voordat we naar school gingen. Iedereen vond 't erg mooi dat wij ook aan deze dag meededen. Dit was erg leuk!
Gister is het children's day geweest, mooi om mee te maken! Wij kregen de eer om een Nederlands lied voor de hele school te gaan zingen. Met onze zangtalenten, was dat geen probleem. Ahum ;) Eerst hebben we een aantal keren met de muziekleerkracht geoefend. 't Klonk vast niet mooi, maar 't was in ieder geval wel heel gezellig! We hebben 'Als de morgen is gekomen' van Jan Smit gezongen. De muziekleerkracht speelde elektriche gitaar, een jongen drumde en een jongen speelde ook gitaar. We kregen allebei een microfoon in onze handen gedrukt en we konden zingen voor 300 mensen! Mooie ervaring hoor!!
De kinderen vonden het in ieder geval erg mooi! Deze dag werden er ook spelletjes door de kinderen gedaan. Er werd helemaal een tent voor opgezet (zeil, met bamboestokken). Mooi om te zien hoe dat opgebouwd wordt. Je leert hier echt om creatief te zijn met weinig spullen! Deze dag hebben we ook 2 Engelse liedjes met alle leerkachten samen gezongen en een Tibetaanse dans gedanst. Foto's hiervan zullen volgen!!
Afgelopen zaterdag zijn we nog een dagje met Jan naar Thamel geweest. Hier lekker rondgewandeld, geshopt, een klooster bekeken en heerlijk pizza gegeten!!
Bedankt voor jullie leuke reacties!
't Is erg leuk om wat vanuit Nederland te horen! Tot de volgende keer!
Liefs, Edith en Dieuw (is mijn naam hier ;))
18 September 2007 - 13:37
Marloes:
Heeejj Meiden!!!
Volgens mij valt het niet erg mee om daar les te geven!!! ;) Hahaha.. Behoorlijk anders dan hier in Nederland!!
Maar iig, ik wens jullie nog heel erg veel plezier.. Ben ook weer op school begonnen, maar behoorlijk druk alweer!!! ;) Hahha..!
liefs,
Marloes -
18 September 2007 - 13:39
Roger Luttenberg:
Hey juffie's,
Dat lijkt me ook niks om als boeman voor de klas te moeten staan. Ik zou proberen volgens de Nederlandse norm te werken om te laten zien dat het ook anders kan. Zo kunnen ze daar nog wat van jullie leren.
Leuk om weer wat belevenissen van jullie te lezen.
Roger -
18 September 2007 - 15:19
Rosalie:
Ha meiden!
Hoe is het daar? Lkkr gezongen gister?De kids vonden het vast leuk!:D Nog plannen voor jullie vrije zaterdag? Nou in NL is alles ok. Ik volgende week lkkr vrij heerlijk!! Nou spreek jullie wel weer op de mail en msn. Veel plzier en suc6 op school!;)
Liefs RosaliecK =K
18 September 2007 - 15:42
Roel:
heeej meiden toch ook fijn dat jullie leuke dingen meemaken ,helemaal toppie ... de mindere dingen moet je nooit vergeten maar ook niet al-tijd met je meedragen , zo wordt het dragelijker . Maar jullie nu een beetje kennede slaan jullie je er wel doorheen .! nog een super fijne tijd daar en veel geluk en sterkte gewenst !
doeidoeiiiiiiiiii -
18 September 2007 - 15:44
JanJaap:
Probeer Fire & Ice bij Thamel. (vraag maar is bekend. Wordt je ook vaak met de taxi afgezet) Daar kun je heerlijk ijs eten met verse aardbeien en daar hebben ze heerlijke pizza's!
Genietse!! -
18 September 2007 - 16:52
Julia:
lieve juf edti heb je leuke kindren in je klas. ik zoa het leuk te vinden om met je mee te gaan. -
18 September 2007 - 18:21
Emma Moolenaar:
hoi juf,
hoe is het in Nepal?
Kom je nog eens terug op school?
Groetjes Emma -
18 September 2007 - 19:07
Anita Vulkers:
Mooie verhalen, dames. Leuk om te lezen. Fijn dat jullie je zo goed staande houden in zo'n andere cultuur en de mooie dingen blijven zien. Maar ja, met Jan Smit en pizza erbij maakt het bijna niet uit waar je zit......
Heel veel plezier en bijzondere gebeurtenissen toegewenst de komende tijd, groeten uit Oudleusen.
18 September 2007 - 20:06
Carla:
namaste edith,
lang niks gehoord van je, we hadden het er net over, hoe zou het met haar zijn?
je kunt de kinderen ook laten zien hoe jij les geeft in nederland.
misschien kun je daar wat veranderen en vinden ze het heel leuk
zal wel even een tijdje duren.
maar ik denk dat je het daar heel leuk
hebt.
succes verder!
en tot meels!
gr, carla(; -
19 September 2007 - 13:57
Marlon:
heeeey edith!!! wat leuk om al die berichtjes te lezen,, echt superrr leukkk!!! wat een ervaring,!! heel veeel successs nogg.. jammer dat je zatrdag er niet bij bent.. jan en herma.. 25 jaar gtrouwd:) haha ik blijf kijken!!! doeidoei .. liefsss je nichtje marlon -
20 September 2007 - 07:51
Jolanda Roesink:
Leuk om jullie verhalen te lezen zeg!!! Spannend allemaal. Bedankt voor je kaartje Edith, lief van je!!!
Succes nog met alles daar.
Groetjes Jolanda Roesink
De Langewieke Dedemsvaart
20 September 2007 - 12:27
Hanny:
Een paar dagen geleden was er een korte uitzending over Nepal op t.v. Wat een armoede, wat een ellende! Ik kan me voorstellen dat jullie meer dan een cultuurschok alleen beleven.
Blijf proberen jullie pedagogische en didactische opvattingen te ventileren.
De annhouder wint (meestal)!
Hanny -
20 September 2007 - 17:31
Mieke:
Ha toppers!
Weer een nieuw verhaal, das altijd leuk om te lezen natuurlijk!! lache zeg, jan smit, jullie zangtalenten kennende is dat helemaal goed gekomen;)!!Hopelijk wordt t toch wat leuker op die school daar! Hier in Nl alles ok en jaja...de bouw van het huis is gestart!yeah!!Nou, dames, zet hem op!!
Dikke kus! -
20 September 2007 - 17:57
Ria En Bennie:
fijn dat het goed gaat, kinderen slaan lijkt een stap te ver. Houdt het leuk voor je zelf. -
21 September 2007 - 13:01
Leo:
IK wou dat ik de vervelende kinderen in Nederland mocht slaan, ze zijn zo vervelend. Nee geintje, ze zijn heel aardig, groep 5/6 van de Schakel wil graag nog een keer les hebben van juf Dieuwertje. We hopen dat jullie dat straffen een beetje kunnen veranderen, alhoewel dat natuurlijk wel erg moeilijk is.
Vriendelijke groeten,
Meester Leo en groep 5/6 -
22 September 2007 - 17:44
Maartje En Rita.:
heej meiden allus goed daar..??
hier in nl wel.
wouter is vandaag naar frankrijk gegaan met school (frankrijkweek):D
en peter is gisteren terugekomen van zijn zeiltocht naar engeland.
ze hadden hoge golfen windkracht 7 .
wij vinden het erg leuke verhalen van wat we van jullie lezen... vooral de RATTTEN ...bahh :P
maar we wensen jullie nog veel succes met do komende lesdagen.
liefs rita en maartje.
22 September 2007 - 17:57
Jolien:
Jullie verhalen zijn zo herkenbaar om te lezen.. Echtt suuuper allemaal!
ojaaah nog ff een tip:
Restaurant: Third Eye in de Thamel... Echtt heerlijke Indiase Curry's...
oehhhhh WIL TERUGGGGGG...
Groetjes Jolien -
24 September 2007 - 16:28
Roy:
hoi juf lang niet meer ge zien ik ziter
niet meerzo vaak op ") -
24 September 2007 - 16:31
Roy:
alles goed daar hier wel niet leuk bij
juf sabrina veel leuker bij jou :)
27 September 2007 - 10:28
Francis:
hoi juf diewertje
gaat daar alles goed hier wel.
ik hoop dat je weer gauw komt.
kom je nog eens op de schakel.
geef ons dan les.
groetjes francis. kusje kusje francis doei